Yüze Askı Uygulanması

YÜZE ASKI UYGULANMASI

Yüz yaşlanmasında kırışıklıklar genel kanının aksine çok geç ortaya çıkan problemlerdir.Yüzün genç ve dinç görünümünü kaybetmesinin asıl ve en erken nedeni dolgunluğu sağlayan yağ yastıklarının ya da yüzün yumuşak dokusunun yer çekimi ile aşağı doğru sarkması ve yüzün bir anlamda sönmesidir. Yüz ve vücüdun çeşitli yerlerinde, yaşlılığa bağlı sarkmayı düzeltmek, hacim arttırmak ve dolgunluk sağlamak için kullanılabilecek yöntemlerden bir tanesi askılamadır. Kaşlar, yanaklar, çene kenarı, boyun , burun , dudaklar , çene ucu , kalça kollar ve memeler bu uygulamanın yapıldığı yerlere örnek olarak sayılabilir.

<4>KİMLERE UYGULANABİLİR

Eğer hastada sarkma yeni başlamış ve daha ciltte tamamen bir gevşeme olmamış ise bu yöntem kullanılabilir. Yani bu yöntem geç hastalara, 35-50 yaş arasına uygulanmalıdır.
Ancak operasyon sırasında sarkmayı normalden biraz fazla  düzeltmek gereklidir. Örneğin kaş asılmış ise bir-iki hafta kaşların normalden fazla kalkık olması söz konusudur. Bu durum genellikle 7-10 günde düzelmekte ve dokular olması gereken yüksekliğe gelmelidir. Askılama yönteminde uygun hastada çok kısa sürede ameliyatsız, izsiz, dikişsiz sonuç almak mümkündür. Ancak aşırı cilt sarkmanlarında bu yöntem kullanılmamalıdır.

UYGULAMA SONRASI

Askılama  işlemi biter bitmez uygulama bölgesinde şişliği azaltmak amacıyla soğuk uygulamasına geçilir. Soğuk uygulaması jeller veya içi buz dolu torbalar yardımıyla yapılır. Doğrudan buzun deriye temas etmemesi gerekir. Buzun ya da jelin olduğu torba bir tülbent veya havlu yardımıyla işlem bölgesine uygulanır.

Tek başına bu yöntem özellikle yüz bölgesinde ise sedasyon ve lokal anestezi veya sadece lokal anestezi ile yapılabilir. Bu uygulama hastanede yatmayı gerektirmez, hasta aynı gün, işlemden birkaç saat sonra evine yollanabilir.

İşlem sonrası, özellikle ilk iki gün bölgede bir şişlik olabilir. Bu şişlik zamanla azalacaktır. Uygulama bölgesi işlemin hemen ertesi günü yıkanabilir ve nemlendiricili ya da morarmayı giderici kremler sürülebilir. Şişliği artırması nedeniyle aşırı sıcaktan ve buhardan kaçınmak gereklidir.

Askılamalar ilk birkaç gün dışında, genel olarak insanın günlük yaşantısını etkileyecek boyutlarda bir rahatsızlık vermez.  İlk iki gün ödemin fazlalığı ve bazı alanlarda oluşabilecek morluklar nedeniyle daha çok dinlenerek geçirilmelidir.
Koruyucu amaçla 5 gün süre ile antibiyotik kullanımı önerilir.
Giderek azalan ödemler herhangi bir aşamada artacak olursa, bölgede hassasiyet ve ısı artışı meydana gelirse, bu bir enfeksiyonun habercisi olabilir. Bu durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

UYGULAMA SONRASI YAPILMASI GEREKENLER

1) Ameliyat günü istirahat ediniz. Hafif gıdalar yiyiniz.
2) 3-4  gün çok sıcak yemeyin.
3) Bir hafta başınız  yüksek yatınız. Yan yatmayınız.
4)Bir hafta aşırı mimikli konuşmayınız, sakız çiğnemeyiniz, askı uygulanan bölgenin üzerine bastırmayınız, masaj yapmayınız.
5) 2. gün bölgeyi hafifçe ve soğuk suyla yıkayabilirsiniz.
6) Ertesi günden itibaren Auriderm XO’kremi bastırmadan günde 3 defa sürülmelidir. Buna 1 hafta, devam edilebilir.
7) Aksi bildirilmedikçe üçüncü gün kontrole gelinmelidir.
8) İlk üç gün buz uygulanmalıdır.
9)Kesinlikle ASPİRİN alınmamalıdır., (e-vit-omega-3 Aleovera dahil)
10)Yürüyüş haricinde 1 hafta spor yapılması önerilmez.

YÖNTEME AİT RİSKLER

İşlem bölgesinde enfeksiyon: Kullanılan maddenin temelde cerrahi bir dikiş materyali olması nedeni ile reaksiyon gelişme olasılığı çok azdır ve oldukça nadir rastlanır. Enfeksiyon ancak dışarıdan oluşabilecek bir bulaşma ile ya da bölgeye daha önce başka bir kalıcı dolgu malzemesi uygulanmış ise karşımıza çıkabilir. Enfeksiyon bulguları işlem bölgesinde kızarıklık, ağrıda artış, aşırı hassasiyet, vücut ısısında yükselme şeklindedir.
Erken ve geç dönemde oluşacak bir diğer sorun asimetrilerdir. Ataçlama  esnasında her iki bölgede simetrik alanlarda benzer işlemin yapılması, eğer zaten bir asimetri mevcutsa bunun dengelenmesi için farklı oranlarda askılıma yapılması hedeflenir. Ama erken dönemlerdeki asimetriler genellikle oluşan ödeme bağlıdır. Vücudun her tarafına aynı işlem yapılmasına karşın gelişebilecek ödem aynı olmayabilir.
Ödeme bağlı asimetriler hızlı bir şekilde düzelir. Kalıcı asimetrilerde revizyon adı verilen küçük ilave işlemler gündeme gelebilir.
Uygulama bölgesinde uyuşukluk veya aşırı hassasiyet nadiren karşımıza çıkabilecek bir sorundur. Bölgenin masajlarla yumuşatılması, duyunun daha çabuk bir şekilde düzelmesine yardımcı olabilir.

× WhatsApp İletişim